Photoshop Softwarebedrijf Adobe heeft een online versie gelanceerd van zijn fotobewerkingspakket Photoshop. De dienst is via een website gratis te gebruiken.
Met Photoshop Express kunnen veel bewerkingen worden uitgevoerd. Zo biedt de dienst opties voor het verwijderen van rode ogen, het aanpassen van kleuren en het maken van uitsnedes.
De website, die een recente browser en de laatste versie van Flash 9 vereist, moet een alternatief bieden voor het kostbare Photoshop en zijn goedkopere lichte versie Photoshop Elements.
Daarnaast kunnen gebruikers de foto's online opslaan en met elkaar delen. Daarmee begeeft Adobe zich op het terrein van populaire fotosites als Photobucket, Picasaweb en Flickr, al beoogt het die niet te beconcurreren. Photoshop Express kan beelden naar verschillende andere sites exporteren, zoals Facebook. Aan ondersteuning van andere sites, zoals Flickr, wordt gewerkt.
Voorlopig bevindt de dienst zich nog in een teststadium. Voor gebruikers buiten de VS kan de site daarom traag zijn, waarschuwt Adobe.
McAfee Online virusscanner.
GIF Online een Gifje (partieel) transparant maken.
Favicon Online een favicon maken van een ander plaatje.
Zoho Online tekstverwerker en andere programma's. Minder functionaliteit dan office maar voor bijna iedereen voldoende en gratis.
Picnik Online fotobewerking met veel mogelijkheden.
Splashup Online fotobewerking met weer andere mogelijkheden.
Pinnacle Online videobewerking.
Idrive Online 2 GB backup ruimte
Computer idee Diverse spelletjes. Om ze te kunnen spelen dienen Java en Flash ge´nstalleerd te zijn.
Google docs Online tekstverwerking en spreadsheets
Google pages Een website maken
Security test Norton security test, hoe goed of slecht is je PC beschermd tegen online bedreigingen.
Tourist remover Verwijder langslopende personen van je foto. (Meerdere fotoos nodig)
Email beveiliging Test de beveiliging van je email
Media converter Converteer audio en video bestanden, mp3, ogg, wav, wma, 3gp, avi, flv, mov, mp4, mpg, wmv en youtube bestanden.